Reiki

Reiki is een Japans woord en betekent Universele Levenskracht. Dit is de kracht die het leven op Aarde doordringt en stuwt. In alle oude tijden en culturen werd op de een of andere manier deze Bronkracht aangewend om wat uit evenwicht geraakt was te helen, opnieuw te doorstromen met licht om de balans te herstellen.

Reiki is omvattend en doordringend, ze openbaart zich op ieder niveau van bewustzijn.

Mikao Usui (Japan, 1865-1926) heeft na een jarenlange zoektocht bewust en verdiept contact gemaakt met deze levenskracht, ze 'Reiki' genoemd en een methode ontwikkeld om Reiki te 'kanaliseren' en zo door te geven aan anderen. Usui Shiki Ryoho, de Usui methode om met Reiki te healen, ligt aan de basis van de Reiki stromingen en vertakkingen die we momenteel kennen.

Wanneer je een Reiki behandeling ontvangt, wordt Reiki door je energiesysteem geabsorbeerd waardoor de levenskracht als een nieuwe vitale impuls doorheen je lichamen (spiritueel, mentaal, emotioneel, fysiek) stroomt. Daar trilt ze blokkades los en voert onzuiverheden af via de aarding van het lichaam.
Degene die de behandeling geeft wordt mede gezuiverd door de stroom die hij doorgeeft. Hoe meer je als kanaal met Reiki werkt en anderen helpt, hoe meer je zelf opgeladen wordt.
Een van de grote krachten van Reiki beoefening is de eenvoudige mogelijkheid jezelf te behandelen.

Reiki, de Bronkracht, laat zich moeilijk bevatten of beschrijven, ze gaat de menselijke logica te boven en wordt 'mystiek' genoemd. Het effect van Reiki in je leven daarentegen laat zich onmiddellijk voelen: de feedback van reacties op lange en korte termijn na een behandeling of na te zijn ingewijd getuigen hiervan.

De methode om Reiki te beoefenen is simpel en door iedereen te leren en toe te passen: geen jarenlange cursussen, geen moeilijke opleiding, enkel het opnieuw afstemmen op Bron door middel van wat we de Reiki inwijding noemen (een energetisch ritueel).
In een weekend ontvang je de inwijding en alle basisinformatie die je nodig hebt voor beoefening. Deze inwijding wordt Reiki 1 genoemd, maar laat je niet verwarren: je hebt aan deze inwijding genoeg om je leven lang met Reiki te werken en verder op ontdekkingstocht te gaan. Ze staat op zichzelf en is een solide basis en context voor je eigen verdere groei in bewustzijn en heelzijn. Je hebt geen andere cursussen of inwijdingen nodig om een behandeling te geven aan jezelf of iemand anders. Hierover ontvang je tijdens een Reiki 1 klas de nodige informatie.

Het is onmogelijk om op deze plek alles over Reiki te vertellen of uit te leggen. Als je een specifieke vraag hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen: veronika@derodedraak.be