Veronika Reniers

Wanneer ik terugkijk op mijn leven heeft alles bijgedragen tot waar ik nu sta, de lijnen stromen samen in een realiteit die steeds ruimer wordt.

Ik werk intensief met Reiki sinds 1992 en ben ingewijd als Master op 25 december 1994 door Gerda Galicia (die ingewijd is door Joe Gundy, die op zijn beurt ingewijd is door Phyllis Lei Furumoto).
De Reiki beoefening gaf me het perfecte kader om mijn spirituele wezen en grote gevoeligheid een plaats te geven en te gronden.
Ik ben meer dan tien jaar lid geweest van de internationale Reiki Alliantie (TRA,The Reiki Aliance), een lidmaatschap dat me gesterkt heeft en steun geboden in mijn ontwikkeling als master, en in mijn Reiki sessies met de vele mensen die mijn pad kruisten. Wat me altijd heeft aangetrokken in TRA is hun hoederschap over de eenvoud van de beoefening en vooral het steeds benadrukken van doorlopende oefening, verdieping in stilte in je eigen leven en het respecteren van de tijd die het lichaam nodig heeft om de energie te integreren en ook de tijd die een mens nodig heeft om werkelijk tot in de materie van zijn wezen te begrijpen waar iedere stap van het pad over gaat.

 

Ik hou de vinger op de pols van het leven op Aarde, hou de energetische beweging van de mensheid in het oog, en ik deel mijn praktijkervaringen en de vruchten van mijn beoefening waar ik kan.

Ik hou van de filosofie van de 'gewonde healer': de gewonde healer heelt zijn eigen kwetsuren van het leven en past zijn technieken van healing toe op zichzelf. Mensen die met hem in contact komen herkennen hun eigen pijn achter de littekens die hij draagt en weten instinctief dat hij begrijpt waarover zij het hebben. Daardoor kunnen ze hun hart in veiligheid openstellen voor hulp, wetend dat zij niet beoordeeld worden, in welke situatie ze zich ook bevinden. De gewonde healer kent pijn en gaat deze niet uit de weg, verkondigt geen theorie die hij niet op zichzelf durft toepassen, maar 'leeft' zijn pad van heling. Dit werkt aanstekelijk en andere mensen krijgen het gevoel dat zij ook hun pijn kunnen helen, hun littekens met liefde dragen en zonder oordeel naar anderen toe hun bijdrage leveren in de transformatie van deze wereld.
Reeds lang geleden herkende ik dit pad en bij elke stap kom ik dichter, stiller en ook nederiger in mijn kern van kracht.

Ik ben nauw verbonden met de elfensfeer en de wereld van het Oude Volk (de elfen, kabouters, eenhoorns, draken, deva's, trollen, pixies en alle andere energetische schepsels die verbonden zijn met de pure kracht van de Aarde). Deze connectie ondersteunt als een lichtstroom het energetische werk dat ik doe, zelfs al is dat uiterlijk niet altijd zichtbaar of voelbaar. In mijn mensenhart klopt het elfenhart, en deze diepere harteklop levert haar bijdrage in alles wat ik doe.

Ik werk met Bach Bloesems, klankhealing (waarbij mijn grote Gong mijn bondgenoot is), EFT, Reiki, Ho'oponopono, energetische opstellingen, rituelen en andere technieken, die ik verweef tot een netwerk van kleur en licht tot de sessie helemaal 'af' is.

In ons Ki&C°- werk sta ik tezamen met mijn geliefde en partner Luc.Luc Taets

Luc beoefent al meer dan 30 jaar Aikido en is Iaido Yudansha (de kunst van het Japanse zwaardtrekken). Hij werkt sinds 1996 intensief met Reiki.
We zijn een team van twee zeer verschillende energieën die elkaar aanvullen. Luc is de veelzijdigheid zelve (webmaster, boekhouder, logistieke steun, zorgt voor verzendingen van de producten van de Ki-shop en nog zoveel meer). In ons geval is de gebundelde energie veel groter dan de som van de delen: de alchemie van samenwerking stuwt ons beiden over onze grenzen en nodigt ons uit steeds verder ons pad te gaan.